U ISTANBUL PO MEDALJU

 

REPREZENTACIJA  Srbije okupila u beogradskom hotelu “Crown plaza”, a već večeras će imati prvi trening u okviru priprema za Evropsko prvenstvo (31. avgust – 17. septembar)

– U novom-starom smo izdanju, svi se poznajemo mnogo dobro. Ne želim da stavljam veliki pritisak pred igrače, naš karakter nam ne dozvoljava da ambicije budu manje nego što je osvajanje medalja. Ova generacija zaslužuje da kruniše sve dobrim rezultatom – rekao je Đorđević.

17 KADIDATA

Miloš Teodosić (LA Klipers), Stefan Jović (Bajern), Vasilije Micić (Žalgiris), Nemanja Nedović (Unikaha), Bogdan Bogdanović (Sakramento), Marko Gudurić (Fenerbahče), Dragan Milosavljević (Unikaha), Branko Lazić (Crvena zvezda), Vladimir Lučić (Bajern), Marko Simonović (Zenit), Nikola Kalinić (Fenerbahče), Stefan Birčević (IBB Istanbul), Milan Mačvan (Bajern), Vladimir Štimac (bez kluba), Miroslav Raduljica (Đangsu), Ognjen Kuzmić (Real), Boban Marjanović (Detroit).

Predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, selektor Aleksandar Đorđević i kapiten reprezentacije Miloš Teodosić istakli su da ne mogu da razumeju odluku čak 26 kandidata da otkaže poziv u Univerzitetsku reprezentaciju jer je igranje za državni tim oduvek bila čast.

– Taj problem otkazivanja postoji odavno, nije mi jasan. Razna su opravdanja, razumem povrede, ali neka opravdanja su glupava. Ne želim imena da spominjem i na krst da ih stavljam, Univerzitetska reprezentacija je uvek bila zamišljena da bude selekcija za A tim. Ne mogu da shvatim da igrači koji nisu afirmisani neće da budu deo priprema reprezentacije i takmičenja – istakao je Danilović.

KATEGORIJE