RADULJICA: BODIRUĆU SAIGRAČE NA EP

Miroslav Raduljica je prethonde tri sezone bio jedan od lidera reprezentacije Srbije koja je osvojila svetsko i olimpijsko srebro i stigla do polufinala Evobasketa. Selektor Aleksandar Đorđević je i ovog leta polagao velike nade u njega, ali povreda kolena, koju je zadobio u prvim danima priprema, izbrisala je Raduljicino ime sa spiska putnika na Evrobasket.

– Nije prijatan osećaj kada znam da sam, ne mogu da kažem bio, već i da sam sada deo generacije koja je mislim postigla nešto lepo u prethodne tri godine, a opet u ovom momentu ne mogu da pomognem – izjavio je Raduljica za “Večernje novosti”. – Pošto sama povreda nije toliko strašna, ne znam ko je “potegao” pitanje operacije, što je netačno. Neophodno je samo nekoliko nedelja, uslovno rečeno, mirovanja i terapija kako bi se upala sanirala, pa bi negde s početkom Evrobasketa bilo sve u redu. Međutim, ne bih bio pošten prema sebi, saigračima, stručnom štabu, ali i naciji koja polaže velike nade u reprezentaciju, da se pojavim, praktično bez treninga u Istanbulu. Nije nikada lako doneti takvu odluku da ne igrate, ali ovo je jedina ispravna, što je najvažnije u interesu nacionalnog tima, jer nikada sebe nisam stavljao ispred ekipe, pogotovo ne u reprezentaciji

Raduljica neće biti sa saigračima na parketima “Fenerbahče arene” i “Sinan Erdem doma”, ali će se potruditi da bar bude na tribinama.

– Videćemo kako bude napredovao oporavak. Zasada ide sve po planu. Ako se ukaže prilika, ne sumnjajte da ću otići da ih bodrim. Ako ne, ostaje TV ekran. Znaju momci, da sam ne samo ja, nego i svi ostali koje su povrede sprečile, duhom uz njih i da verujemo u uspeh.

Pre sedam godina, Raduljica je doputovao u Kajzeri, ali je 24 časa pre početka Svetskog prvenstva bio prekobrojan u nacionalnom timu.

– Eto, ne da mi se da na turskim terenima zaigram u dresu Srbije. Ali, šta da radim. Ne možete pobeći od sudbine. Na kraju, ako ostvarimo uspeh koji priželjkujemo, nije toliko ni važno da li sam ja bio tu, ili ne.

KATEGORIJE