Rivers: Greške i serije odlučuju ovakve mečeve

Crvena zvezda nije uspela da reši polufinalnu seriju u dve runde. U drugom duelu su izgubili od Partizana (70:67).

– Igrali smo sa više energije u drugom poluvremenu, ali smo izgubili fokus u završnici. Imali smo i prednost i igru pre isključenja Perperoglua. Moraćemo da se pripremimo dobro za subotu – poručio je Kej Si Rivers.

Crveno-beli su se mučili sa šutom. Dali su samo pet trojki iz 28 pokušaja, uz čak 10 promašenih slobodnih bacanja (24-10).

– Promašaji se događaju, sve je to deo igre. Ovaj meč je bio znatno drugačiji od prvog, manji broj poena. Ovakve utakmice se igraju na serije i greške. Oni su pravili serije u pravim trenucima, imali su i manje grešaka i pobedili.

Ne očekuje previše da će se “majstorica” razlikovati mnogo od prethodnih.

– Imamo prednost domaćeg terena, ali je ovo i njihova dvorana. Obruči su isti za oba tima, osim navijača nema ogromne razlike. Moramo da pogledamo snimke i da se spremimo za taj duel.

Upitan šta crveno-beli mogu da urade bolje u narednom susretu kaže:

– Ja to nazivam “Kej-Vaj-Pi” (Know your personnel”. Morate da pratite i da znate svoje zadatke, odnosno igrače. Da gledate situaciju na terenu, “mismečeve”. Propustili smo dosta šansi na to. U momentima kada smo ih prepoznavali stekli smo prednost. Nismo uspeli to da potvrdimo na kraju. Dešava se. Idemo dalje, biće prava tuča i u subotu – završava Rivers.

KATEGORIJE