Rivers: „Kako se približava kraj, Miloš je sve agresivniji, što mi se dopada!“

Dok Rivers je konačno progledao. Šampion sa Bostonom 2008. godine tokom cele sezone sleže ramenima svestan da su porazi njegovih Klipersa isključivo proizvod ogromnog broja povređenih ključnih igrača. Sada, kada je tim iz El Eja vezao tri pobede, sa Teodosićem na parketu, Rivers može da bude zadovoljan.

Srpski plejmejker je po povratku u tim doneo mnogo toga, ali šuterski još nije u pravom ritmu.

– Uopšte ne brinem zbog toga. Igrao je samo šest utakmica. On je sjajan šuter i pogađa onda kada nam je to najpotrebnije. Neverovatno je sposoban, njegova statistika izgleda užasno, a opet on je taj koji pravi razliku. Mislim da je na poluvremenu šutirao 6-0, a mi smo bili na +10 sa njim na parketu! Ne zanima me statistika, već produkcija. A on je bio sila za nas – rekao je Rivers.

„LA Tajms“ prenosi i zanimljiv osvrt trenera Klipersa na njegovo privikavanje na igru Teodosića koja je po scemu specifična.

– Još ne poznajem Miloša. Znam ga kao osobu, gledao sam njegove utakmice, ali sam ga trenirao u samo sedam utakmica. Ono što sam jasno primetio jeste da kako se približava kraj utakmice, on postaje sve agresivniji, što se meni mnogo dopada.

Rivers je svestan da u timu ima igrača koji je godinama biran za „najboljeg igrača na svetu koji nije u NBA“.

– Jednostavno se vidi da je u životu igrao mnogo velikih utakmica. Ima 30 godina, ruki je, ali je igrao utakmice za titulu na Svetskom prvenstvu, Olimpijskim igrama u Evroligi… I samo dok ga gledate kako igra, jasno je da je bio u mnogo velikih mečeva, to se na parketu oseća.

KATEGORIJE