Rivers: Teodosić je hrabar, zamislite samo koliko je pogodio pobedničkih šuteva

Nije samo u pitanju ova sezona, rezultati El Ej Klipersa godinama unazad u direktnoj su vezi sa povredama najvažnijih igrača. Blejk Grifin i Kris Pol su u tandemu „upropastili“ nekoliko šansi sjajne ekipe iz Los Anđelesa da napravi nešto više. Svi oni su, na kraju krajeva, zbog velikih stvari i dovedeni u Grad Anđela, na čelu sa trenerom Dokom Riversom.

Početak ove takmičarske godine je, međutim, posebna priča. Jedan po jedan ispadali su Miloš Teodosić, Danilo Galinari, Patrik Beverli, Blejk Grifin… Onda se Galinari vratio, pa brže-bolje opet povredio.

Lepše dane nagovestila je Teodosićeva partija protiv Toronta u kojoj je srpski plejmejker odigrao prvi meč posle pauze od mesec i po dana. Za to vreme njegovi Klipersi su zabeležili 15 poraza, ali srećom ta crna serija nije uticala na njihov teži pad na tabeli. Trenutno su na desetom mestu Zapada, sa samo dve pobede zaostatka za osmoplasiranom Jutom.

Teodosić je junak Klipersa, ali je tokom meča imao velike promašaje koji su ga nervirali. Toliko da, kada je pogodio ključnu trojku 40 sekundi pre kraja, proslavio je za njega neuobičajeno burno.

Rivers je upitan da li je želeo da lopta u najvažnijim trenucima bude u rukama Teodosića.

– Da, on ima hrabrost. Samo kada pomislite koliko je puta u karijeri bio u ovakvoj situaciji. On je ruki, sa 30 godina, koji je verovatno postigao 20 pobedničkih šuteva u Evropi – poručio je trener Klipersa i pokušao da objasni statistiku srpskog asa u kojoj piše da Teodosić nije imao nijednu asistenciju:

– Vidite neke nule na papiru, ali Miloš je toliko toga kreirao u našem napadu svojom kretnjom da je bilo zarazno za ostatak tima. Imali smo mnogo ekstra dodavanja zahvaljujući njemu. Pravio je prostor u našem napadu, vukao je. On bi uhvatio loptu i krenuo da trči, preuzeo je komandu nad timom i vodio akcije. To se ne vidi u statistici, ali je bio izuzetan za nas u smislu liderstva.

KATEGORIJE