ŠOK: I BEZ TEODOSIĆA NA EP!

Strahovanja su se nažalost obistinila. Kapiten Miloš Teodosić neće moći da pomogne reprezentaciji Srbije na predstoječem Evrobasketu! Hronična povreda lista, zbog koje je propustio deo priprema i sve dosadašnje trening utakmice „orlova“, ne može da bude u potpunosti zalečena do početka takmičenja u Turskoj, pa su selektor Aleksandar Đorđević i Miloš Teodosić, posle konsultacija sa medicinskim timom reprezentacije i njegovim novim klubom, LA Klipersima, zajednički doneli odluku. Ovo je drugi veliki udar u kratkom vremenu, jer je pred put na Supekup u Hamburgu, nacionalni tim Srbije ostao uskraćen pomoći još jednog izuzetno važnog člana, Miroslava Raduljice, takođe zbog povrede.

– Nažalost, povreda koja muči Tea, ne dozvoljava mu da do Evropskog prvenstva bude maksimalno spreman. To je procena našeg medicinskog tima, ali i ljudi iz Klipersa. Moramo da vodimo računa o zdravlju igrača i doneli smo zajedničku odluku da Teodosić preskoči predstojeće takmičenje. On je igrač koji je godinama maksimalno posvećen reprezentaciji i njegova želja da igra je uvek bila velika. Nažalost, u ovoj situaciji, želja nije dovoljna. Ovo je veliki hendikep za tim, ali nastavljamo dalje sa istim ambicijama – objasnio je Aleksandar Đorđević.

Podsećanja radi, zbog povreda, pre Teodosića i Raduljice, Srbija je ostala bez standardnih reprezentativaca Nemanje Bjelice i Marka Simonovića, dok je Nikola Jokić otkazao učešće na EP kako bi se spremio za NBA sezonu. Đorđević je u toku dana najavio povratak Nemanje Nedovića u trenažni proces.

KATEGORIJE