Spala knjiga na dva slova

Selektor Kanade Nik Nurs je na preliminarni spisak za Svetski kup stavio čak 29 imena, od čega 17 iz NBA lige. Najviše iz najkvalitetnije lige sveta, u jednom timu, a da to nisu SAD. Na deset dana pre početka Svetskog prvenstva u timu su ostala dvojica NBA igrača – Kem Birč (Orlando) i Ošaj Briset (Toronto).

Poslednji u nizu, selektoru je otkazao Kori Džozef. Iako su u kanadskom timu bili optimisti kada je njegovo igranje u Kini u pitanju, novi član Sakramento Kingsa odlučio je da se povuče iz tima.

Prethodno je odigrao dve prijateljske utakmice protiv Nigerije u Kanadi, ali nije putovao u Australiju, gde su njegovi saigrači danas pobedili Novi Zeland – 122:88. I pored toga, stručni štab je očekivao da će se Džozef do početka Svetskog prvenstva ipak priključiti timu. Što se – očigledno – neće desiti.

Pošto je propustila Svetsko prvenstvo 2014, Kanada se vratila na najveću scenu. Na takmičenju u Kini biće u grupi sa Australijom, Litvanijom i Senegalom. Do početka Svetskog prvenstva odigraće još mečeve protiv Novog Zelanda i SAD.

KATEGORIJE