Srbija ima problem – skok!

Ženska reprezentacija Srbije izgubila je i drugi meč na turniru u kineskom gradu Singju. Ovog puta, od prejake Australije – 66:42. Jedne od velikih svetskih sila u ženskoj košarci. Na taj način devojke iz zemlje kengura dobile su svoj mali revanš za poraz u polufinalu Olimpijskih igara, pre dve godine u Riju.

Iako nekompletna, Srbija se u prvom poluvremenu sasvim dobro suprostavila timu koji privodi kraju pripreme za predstojeće Svetsko prvenstvo u Španiji i na kome cilja najviši plasman. Ali je pad u trećem periodu, srpski tim ipak odveo u ubedljiv poraz.

Za razliku od prvog meča protiv Kine, koji su šuterski otvorile vrlo dobro, reprezentativke Srbije protiv Australije šut sa distance uopšte nije služio. U prvom poluvremenu nisu ubacile nijednu trojku – do kraja tek jednu. Osim toga problem su bili i penali. Ali, i u takvom odnosu snaga, uspele su da prvo poluvreme reše u svoju korist – 21:20.

Ipak, treći period je doneo mnogo bolju igru Australije, dok je Srbija počela da popušta. Jeste tim koji sa klupe vodi trener Miloš Padjen uspeo da ubaci prvu trojku, ali je odbrana bia dosta mekša. Osim toga, ogroman problem – kao i u prvom meču protiv Kine – bio je skok. I nije toliko rezultat taj koji brine. On nije ni važan. Ali podatak da je Australija imala 44 skoka, a Srbija samo 27, svakako da pali alarm.

Poslednjeg dana turnira u Singjiu, Srbija u ponedeljak od 10 časova, igra protiv Argentine.

Australija – Srbija 66:42 (10:11, 10:10, 30:10, 16:11)
Australija: Ebzeri 6, Madžen, Kjunek 2, Medžbegor 8 (6 sk), Garbin 1 (5 sk), Sikemp 4, Tupea 10, O’Hea 11 (5 sk), Lejvej 4, Mensfild 4, Bilkavs 2 (9 sk), Grifin 14,
Srbija: Račić 1, Crvendakić 2, Škorić 3, Brajković, Stanković 10 (4 sk), Cukić 5, Topuzović 2, Stanaćev 5, Mandić 4, Popović, Čađo 6 (4 sk), Jovanović 8 (4 sk).

KATEGORIJE