SRBIJA POKLEKLA U “MORAČI”

Pun sportski centar “Morača” i veoma motivisana ekipa Crne Gore bili su preveliki zalogaj za kadetsku reprezentaciju Srbije, koja je u polufinalu EP morala da pruži ruku boljem protivniku – 73:66.

“Orlići” će imati sutra (18.15) još jednu priliku da Srbiji obezbede odličje i to treće u mlađim kategorijama ovog leta. Rival za bronzu će im biti nacionalni tim Hrvatske, koju su već savladali u grupnoj fazi veoma ubedljivo 102:52.

Ekipa Slobodana Klipe je u prvoj deonici uspevala da se nosi i sa raspoloženom domaćinom, ali i sa vrelom atmosferom u dvorani. Do izražaja je pod koševima dolazio borbeni Nemanja Popović, koji je u tim trenucima bio nepogrešiv u šutu za dva (4-4). Ipak, “đetići” su brzo pojačali ritam, anulirali prednost Srbije, a onda i počeli da demonstriraju sav kvalitet koji poseduju.

Agresivna i čvrsta odbrana donosila im je “lake” poene u kontra napadima, koji su omogućili da naprave seriju 11-0 i odlepe se pred odlazak na odmor. Nosila ih je ogromna podrška navijača, koji su svaki pogodak slavili kao da je poslednji. Imali su potpunu kontrolu u skoku, a šut ih je mnogo bolje služio nego momke u dresu Srbije.

“Orlići” su početkom drugog poluvremena davali naznake da je preokret moguć, ali je to za njih ipak, bila samo lažna nada. Kljajić i Vlahović su namestili nišanske sprave i doneli prednost od plus 14 Crnoj Gori – 60:46. Već tada je delovalo da domaći mogu da slave pobedu. Ali slavlje je odloženo zbog poslednjeg naleta srpskog tima, koji je na 48 sekundi do kraja prišao na samo minus četiri 69:65.

To je bilo sve što je Klipina ekspedicija mogla da uradi, jer je koš pod faulom Vujisića u narednom napadu otklonio sve dileme o konačnom pobedniku i plasmanu u finale.

Za titulu evropskog prvaka u kadetskoj konkurenciji boriće se Crna Gora i Francuska sutra od 20.30.

CRNA GORA 73
SRBIJA 66

20:21, 18:10, 22:15, 13:20
Dvorana: Sportski centar „Morača“
Gledalaca: 5.000.
Sudije: Anhel (Španija), Zaščil (Ukrajina), Kalpakas (Grčka).
CRNA GORA: Marsenić, Kljajević, Pajović, Živanović 4 (3sk, 3as), Tomašević 12 (15sk), Vlahović 21 (6sk), Kljajić 17 (11 sk, 4as), Vujisić 7 (4as), Karamanaga, Marinović 6, Bojčić 6, Bošković.
SRBIJA: Mišković , Andrić, Pavićević 6, Karapandžić 6 (5sk, 8as), Pažin 18 (6sk), Agoč, Živanović 2, Vasić, Langović 15 (5sk), Marković 7 (5sk), Tanasković 3, Popović 9 (8sk).

KATEGORIJE