Štimac u sjajnom društvu

Centar Efesa Vladimir Štimac je učinkom u meču protiv Armanija zaslužio da se nađe u idealnoj petorci 10. kola Evrolige. On je sa 19 poena, 10 skokova i devet iznuđenih faulova stigao do indeksa korisnosti 29, čime je izjednačio lični rekord, ostvaren u pobedi nad Barselonom u šestom kolu.

Tada mu je to bilo dovoljno da postane MVP kola, ali ovog puta su dvojica igrača bila uspešnija – Nando De Kolo (CSKA) i Džejms Gist (Panatinaikos) su sa indeksom 30 podelili individualno priznanje za ovu nedelju, dok im se Štimac, zajedno sa Lukom Dončićem (Real, 32) i Korijem Higinsom (CSKA, 28), pridružio među najboljih pet.

Iako je nominalno bio najbolji, Dončić nije mogao da bude MVP zato što je njegov tim izgubio utakmicu. Isto je bilo i u pomenutom šestom kolu, kada je Real poražen od Makabija.

U “generalnom plasmanu” vodi Aleksej Šved iz Himkija, sa prosečnim indeksom 20,10, a prate ga Dončić sa 19,7, Erik Grin (Valensija) sa 16,7 i De Kolo sa 16,3. Plejmejker Crvene zvezde Tejlor Ročesti (15,60) zauzima peto mesto.

KATEGORIJE