Tanasković: Nedostajala mi je igra

Iz Partizana su odavno najavili da su u potrazi za pojačanjima. Miroslav Nikolić, trener crno-belih, gotovo posle svake utakmice priča o tome. Ostoja Mijailović, predsednik kluba, nedavno je čak rekao kako pregovaraju sa dvojicom „vrhunskih igrača“. Međutim, još se ništa konkretno nije desilo na tom polju.

Međutim, sada je već jasno da je Partizan pre sedam dana dobio pojačanje. I to iz sopstvenih redova. Usled silnih povreda igrača, Miroslav Nikolić je vratio Nikolu Tanaskovića iz Spartaka, gde je od početka sezone igrao na dvojnu licencu. Mladi krilni centar je već sedam dana ponovo u sistemu Partizana, bio je sa ekipom u Podgorici, a onda u nedelju igrao i utakmicu za Spartak – protiv Dinamika u Subotici.

Po njenom završetku, Tansković se vratio u Beograd, dan kasnije bio u avionu za Viljnus, a onda i na terenu „Simens arene“ – u prvoj petorci Partizana. I pokazao da je to mesto zaslužio. Da može da da konkretan doprinos. Čak i kada Partizan ne bude bio ovako desetkovan povredama.

Mladi reprezentativac Sribije, trenutno je u napornom tempu, ali on mu ne smeta.

– Mogu da izdržim, imam snage – rekao je kratko Tanasković.

Sa Partizanom je počeo pripreme, igrao i neke pripremne utakmice. Dugo godina je u tom sistemu. I nije mu bilo teško da se prebaci.

– Već posle par treninga sam ušao u akcije u Partizanu. Snalazim se. Što se tiče Spartaka, to mi stvarno nije problem, tamo sam se već navikao.

Kada mu je na početku sezone rečeno da će da ide u Spartak na dvojnu licencu, Tanasković se sigurno nije oduševio. Međutim, dva meseca kasnije smatra da je to bio dobar potez.

– Prija mi jer tamo igram, i to dosta. U Partizanu dve godine nisam ništa konkretnije igrao, osim onih par utakmica kada je klub imamo problema sa povredama. Minuti u KLS u ovoj sezoni dosta su mi značili. Nadam se da sam za ovo vreme napredovao, da sam bolji nego što sam bio kada sam otišao iz Partizana.. Uostalom, videćemo – zaključio je Tanasković.

KATEGORIJE