Partizan vratio Tanaskovića

Dok su trajali FIBA prozori za kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2019, u Partizanu su radili i podizali formu za predstojeće obaveze. Miroslav Nikolić, trener crno-belih, suočio se sa dosta problema sa povredama, dok priča o dva pojačanja koja su potrebna klubu iz Humske nije napredovala.

– I dalje stoji da su nam dva pojačanja potrebna, ali ništa se ne dešava. Moramo da osvežimo ekipu. Sada od iskusnih imamo samo Veličkovića, a pritom su nas i povrede su nas desetkovale. I zato je potrebno da se pojačamo – rekao je Nikolić za Spotski žurnal.

Sve što je zamislio, trener crno-belih nije uspeo da sprovede u delo jer ekipa nije bila kompletna. Vanja Marinković i Obrad Tomić bili su sa reprezentacijama.

– Pri tom, Tomić se i povredio. Inače, ovih dana smo imali dosta kadrovskih problema – nastavio je Nikolić ne želevši da komentariše i odlazak Radeta Zagorca u Betis, čime je jedno potencijalno pojačanje „isparilo“.

– Morao sam da povučem Nikolu Tanaskovića iz Spartaka, gde igra na dvojnu licencu, da bismo mogli da radimo normalno, da malo popunim redove. Imamo i Slobu Jovanovića na dvojnoj licenci, u OKK Beogradu, ali i on je povređen – otkrio je trener crno-belih za Žurnal i nastavio:

– Veličković nije trenirao 15 dana, boli ga noga. On je povređen igrao i protiv Olimpije. Šalić ima problem sa leđima, Čakarević je tek pre dva dana počeo da trenira, potrajaće dok se on vrati u ritam. Pecarski i Tadić su bili na juniorskom turniru u Zagrebu. Vratili su se sa virusom… Za ovo vreme smo se više oporavljali, nego što smo trenirali.

KATEGORIJE