NBA

Teodosić igra protiv Toronta!

Miloš Teodosić prošao je uobičajeni šuterski trening na dan utakmice i očekuje se da u utorak od 4.30 ujutru bude u sastavu Los Anđeles Klipersa za meč protiv Toronto Reptorsa.

Sjajni plejmejker poslednjih dana je intenzivno trenirao sa ostatkom tima i bilo je samo pitanje dana kada će dobiti “zeleno svetlo”. Sudeći po izjavama njegovih saigrača, taj trenutak je konačno došao.

Mislim da ćemo igrati mnogo brže. Moraćemo da budemo budniji prilikom utrčavanja pod koš, jer nikada ne znate kada će vas pronaći njegovo dodavanje. Biće nam od velike pomoći. Drago mi je što će večeras igrati i jedva čekam da utakmica počne – odgovorio je Vesli Džonson na pitanje o Teodosiću.

Ostin Rivers, koji je zajedno sa Luom Vilijamsom podneo najveći teret igre u napadu nakon povrede Blejka Grifina krajem novembra, takođe očekuje da Klipersi zaigraju lakše i maštovitije.

Od početka sezone imamo mnogo problema sa povredama. Vrlo je važno što ćemo pored Lua (Vilijamsa) i mene imati trećeg beka koji može da kreira. Mislim da će nam njegov povratak doneti mnogo otvorenih šuteva i da ćemo imati više rešenja u napadu.

Teodosić je povredio stopalo u drugoj utakmici sezone, protiv Finiksa 21. oktobra. Vratiće se posle 52 dana pauze i 22 propuštena meča, a prvih 10.000 gledalaca koji ove noći dođu u “Stejpls centar” dobiće specijalno dizajniranu lutku sa njegovim likom.

Klipersi (skor 9-15) od prošle nedelje opet mogu da računaju na Danila Galinarija, a van stroja su od igrača prve petorke Blejk Grifin (još oko mesec dana) i Patrik Beverli (do kraja sezone).

 

KATEGORIJE