Teodosić!!!

Aleksandar Đorđević je pozvao Miloša Teodosića da uđe na teren u momentu kada je bilo malo razloga za zadovoljstvo navijača Virtusa. Venecija je ubedljivo vodila već u prvoj četvrtini. Međutim, publika u Bolonji je eksplodirala posle prvog kontakta genijalnog plejmejkera sa loptom u crnom dresu. Opalio je trojku koja je, naravno, pogodila cilj. Bio je to, ispostaviće se, samo početak.

Teodosić je za nepunih deset minuta u prvom poluvremenu postigao 17 poena uz samo jedan promašaj iz igre. U istom, suludom ritmu, nastavio je i u trećoj četvrtini, pa je prvu utakmicu u klupskoj evropskoj košarci još od odlaska iz CSKA u NBA ligu završio sa 22 poena i sedam asistencija! Tek tako.

Ipak, Virtusu je bila potrebna i još jedna odlična igra Stefana Markovića (10 poena – šest asistencija), kao i doprinos Hantera i Vimsa da bi u finišu konačno slomio otpor aktuelnog šampiona Italije i došao do treće pobede u Seriji A.

Bez Nemanje Nedovića i Vladimira Micova Milano se mučio, ali je sada stigao Luis Skola i došla je i druga pobeda za Milaneze.

Vojislav Stojanović je postigao osam poena za 21 minut na parketu, ali je njegova Kremona izgubila u finišu utakmice u Rimu.

Milenko Tepić je igrao samo sedam minuta, ali je njegov Vareze naneo prvi poraz Fortitudu u sezoni u kojoj se drugi slavni klub iz Bolonje vratio u elitno društvo.

Treće kolo: Milano – Trst 88:73, Roma – Kremona 97:94, Vareze – Fortitudo 83:60, Kantu – Ređo Emilija 75:92, Trevizo – Pistoja 87:72, Virtus – Venecija 75:70.

Tabela: Sasari, Virtus 3-0, Vareze, Brindizi, Breša, Trento, Milano, Fortitudo 2-1, Ređo Emilija, Roma, Trevizo, Venecija 1-2, Kremona, Kantu 1-1, Pezaro 0-2, Pistoja, Trst 0-3.

 

KATEGORIJE