Trinkijeri: Jedna utakmica odlučuje – na sve ili ništa

U dobrom raspoloženju se Partizan priprema za treći, odlučujući meč, polufinalne serije sa Crvenom zvezdom.

Potvrdio je to i Andrea Trinkijeri na otvorenom treningu gde je razgovarao sa predstavnicima medija.

– Malo sam se zabrinut jer ste zaboravili na nas, pa reko hajde da se vidimo malo. Živi smo – sa osmehom je dočekao Trinkijeri novinare, pa prešao na malo ozbiljniju temu.

– Pre polufinalne serije sam rekao da je ovo veliki momenat za srpsku košarku i bio sam u pravu. Poslednje četiri utakmice su se rešile na jednu loptu. To nema niko u Evropi. Bile su taktičke situacije, energija, talenat, igrači, publika i to je jako važno za srpsku košarku. Da postoji takmičenje. Imamo fantastičnu vizit kartu sa ove četiri uzastopne utakmice koje su ovako rešene.

Italijan je ponovo večiti derbi uporedio sa boksom, sportom koji mnogo voli.

– Ova serija je kao boks meč. Prva runda je pripala Zvezdi, druga nama, treća i poslednja biće sve ili ništa. Moraš da budeš agresivan, pametan. Obožavam boks, plemenitu veštinu. Samo se nadam da neće biti udaraca ispod pojasa. Da bude fokus, pravi, sportski meč, muški. Pripremamo se da budemo još bolji. Mentalno, fizički, taktički. Jedna utakmica.

Posebno je govorio o pritisku koji ovakvi dueli nose.

– Nisam iz Beograda, nisam kompletno sa Balkana. Ako ne vičem, ne galamim, ne čupam kosu, ne znači da ne brinem i da ne primećujem stvari. Svi mi smo dosta godina u ovom biznisu. Videli smo mnogo stvari. Pritisak u Srbiji nije ekskluyiva, ali je brutalnije, ima više “krvi”. Nadam se da taj brutalni pritisak neće uticati na na ljude koji imaju težak posao, pod tim mislim na sudije. Svi smo videli prvi meč i vrhunske sudije su osetile pritisak, jer je bio izvanredan. Samo želim da ne bude još jedan Belošević koji je u nekim situacijama osetio pritisak. Nije to lako, teško je to preživeti.

Četiri prethodna okršaja su rešena posle drame, u subotu će neko biti “nokautiran”.

– Nemam kristalnu kuglu, ne znam šta će se desiti. Prva utakmica je bila napad, druga je bila borba, odbrana, fizička, treća? Videćemo. Mogu da pričam samo o stvarima na terenu. Za sada sam za to zadužen. Želeli smo ovde da dođemo, da izborimo treći meč. Svaki put smo se malo približavali i skraćivali distancu i sada ide “majstorica” da svi uživaju.

Upitan da li je pod prititiskom na sudije mislio na nesportske lične greške kaže:

– Pritisak nije jedna stvar, pritisak je cela utakmica. Možda se ne slažem za neku odluku, ali je tako svaki meč. Nije korektno da ja kažem jedna akcija je takva. Pritisak veliki na tri čoveka koji pokušavaju da urade posao na najbolji način.

Spomenuo je i vremenski razmak između tri okršaja polufinalne serije.

– Tri derbija za 21 dan. Previše vremena između mečeva. Što se ekipe tiče, onako su kako treba da bude, sutra će biti bolje. Zdravstveni bilten? Dovoljno me ne volite pa ćemo se videti opet u petak na konferenciji. Da me ne zaboravite – zaključio je Trinkijeri.

KATEGORIJE