Trofej Singidunumu, naklon svim učesnicima

Ekipa beogradskog Singidunuma pobednik je turnira u košarci u kolicima Trofej Beograda, koji se svake godine održava u okviru tradicionalne manifestacije pod pokroviteljstvom Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Srbije (SSOSIB).

U Zavodu za medicinu sporta na Košutnjaku, za pehar su u finalu košarkaši Singidunuma pobedili Dunav 64:28, dok je u meču za treće mesto Bijeljina slavila nad Paramontom – 62:44

Ovaj turnir, koji je održan danas sedmi put, jedan je od najznačajnijih u Srbiji za ovaj sport, a okuplja ekipe iz regiona, u organizaciji Kluba košarkaša u kolicima Singidunum, uz pomoć Saveza košarkaša u kolicima Srbije.

– Svi na terenu smo sa velikim zadovoljstvom pružili maksimum, jer smo želeli da i onima koji nas prvi put gledaju pokažemo koliko je naš sport atraktivan, ali i da dokažemo onima koji nas prate koliko smo napredovali od prošle godine – čestitao je svom timu na zalaganju, ali se pre svega se zahvalio publici koja je došla da podrži ovaj sport predsednik Singidunuma i kapiten reprezentacije Srbije u ovom sportu Željko Ćirković.

Predsednik Saveza košarkaša u kolicima Srbije Vladimir Kuzmanović zahvalio je gostima koji su došli da gledaju utakmice i da na taj način pruže podršku igračima srpske reprezentacije, od kojih su mnogi u Singidunumu i Dunavu,  jer su oni ovog leta ostvarili najveći uspeh u istoriji, plasmanom u viši rang takmičenja, iz Divizije C u Diviziju B Evrope.

– To je bio ogroman napredak za nas, koji je svima dao još više motiva da radimo i da pomognemo da se ovaj sport kod nas razvija i dalje. To je, naravno, bitno za sve sportiste u kolicima, ali je važno i za srpski sport u celini i odnos društva prema osobama sa invaliditetom – rekao je Kuzmanović – Želimo da naši igrači imaju jednako kvalitetnu opremu, kolica po standardima i sve druge uslove kao ekipe koje se takmiče u najjačim nacionalnim ligama ili u A diviziji Evrope. Do toga je dalek put, ali sam siguran da ćemo jednog dana uspeti. Podrška koju su nam danas pružili svi naši gosti u Košutnjaku uverava nas u to

Turniru su prisustvovali ambasador Turske u Beogradu, Tanžu Bilgič,  zamenik ministra omladine i sporta Darko Udovičić,  bivši košarkaši i košarkašice, dok je svečano podbacivanje dodeljeno proslavljenom NBA asu, Saši Pavloviću.

KATEGORIJE