UCLA se dogovorila sa Diksonom, slede pregovori sa TCU

UCLA, najtrofejniji košarkaški univerzitet (11 titula), želi da stodogišnjicu od osnivanja škole (23. maj) dočeka sa novim trenerom, posle razlaza Stivom Alfordom (dobio otkaz pred Novu godinu, privremeno ga menjao Mari Bartou). Kako sada stvari stoje, to će biti Džejmi Dikson, s kojim je, prema pisanju američkih medija, već postignut dogovor. Ostalo je još da se “momak iz kraja” (Dikson je rođen u Severnom Holivudu, nekih 15-ak kilometara od kampusa UCLA), dogovori oko visine obeštećenja sa svojim sadašnjim univerzitetom, TCU (Texas Christian University) s obzirom na to da mu ugovor ističe u leto 2024. Trenutno iznosi osam miliona dolara, dok je UCLA navodno spremna da plati milion manje.

Možda to nama izgleda preskupo, ali TCU je pre tri godine za dolazak Diksona koji je svojevremno bio student ovog fakulteta, platio deset miliona dolara, kako bi on izašao sedam godina ranije iz ugovora sa Pitsburgom.

Ostaje da se vidi da li će se dogovoriti. Do tada je na čekanju Mik Kronin koji gleda da napusti klupu Sinsinatija Nije zadovoljan time što je tek 49. trener po zaradi, a većina njegovih kolega sa boljom platom nije uspela da se domogne NCAA turnira, dok je Sinsinati pod njegovom komandom poslednjih devet godina redovni učesnik završnice NCAA šampionata.

Kako otkriva ESPN, UCLA je, posle negativnog odgovora Džona Kaliparija, planirala da angažuje Tonija Beneta. Međutim, trener Virdžinije koju u subotu očekuje polufinale, rekao je da nije zainteresovan za bilo kakav razgovor dok se ne završi fajnal for, što je kasno za Bruinse.

Daleko jeftinije, bar kada je u pitanju obeštećenje, prošao je Teksas A&M koji je ozvaničio saradnju sa Bazom Vilijamsom, za čiji je dolazak uplatio Virdžiniji Tek oko 500 hiljada dolara.

KATEGORIJE