Varnice, isključenja, drama i novi brejk Filadelfije

Tri brejka u četiri utakmice. Novi, drugi uzastopni, je napravila Filadelfija u Brukinu i povela sa 3:1 – 108:112 (33:24, 30:33, 28:28, 17:27).

Kao i tokom svih prethodnih i u ovom je atmosfera na parketu bila uzavrela. Dobri potezi, zakucavanja, blokade, trojke, prozivanja. Sve ono što plej-of u NBA ligi sa sobom nosi.

Toliko, da je umalo došlo i do tuče sredinom treće četvrtine. Embid je blokirao Alena, Dadli je u želji da zaštiti saigrača prišao i gurnuo snažnog centra, na to je Batler reagovao i sa leđa gurnuo Dadlija. Usledila je velika gužva, veliki broj igrača je pao u prve redove, sa njima i sudija Maloj.

Usledila je nešto duža pauza, arbitri su gledali snimke i odlučili da faul Embida proglase nesportskim, kao i da ranije u svlačionicu pošalju Dadlija i Batlera.

Nije to previše uticalo ni na jedne ni na druge. Netsi su čuvali prednost, bili za nijansu bolji, sve do poslednjeg minuta. Tada je Redik pogodio trojku za prednost (106:107). Heris je zatim poentirao posle sjajnog pasa Rasela, da bi Embid u narednom napadu prvo umalo izgubio loptu, a onda uz malo sreće pronašao Skota koji daje trojku iz ćoška na 19 sekundi pre kraja (108:110).

Želeo je domaći tim iznenađenje, ne eventualni šut za pobedu, lopta je došla u reket do Alena, trojica igrača su ga opkolila, Simons mu je oteo loptu, dodao do Herisa koji sa linije penala stavlja tačku.

Srpski centar Boban Marjanović je na terenu proveo 11 minuta i za to vreme postigao četiri poena, uz pet uhvaćenih lopti.

Filadelfija će tako za četiri dana imati priliku da kod kuće obezbedi prolaz u narednu rundu.

BRUKLIN: Levert 25 (6as, 5sk), Rasel 21 (7sk, 6as), Alen 21 (8sk, 4as)
FILADELFIJA: Embid 31 (16sk, 7as, 6blk), Heris 24 (8sk, 6as), Simons 15 (8sk, 8as), Marjanović 4 (5sk)

KATEGORIJE