Već je važno za opstanak: Mega čeka Zadar

Mega Bemax u ponedeljak od 18.00 u Sremskoj Mitrovici igra protiv Zadra. Oba tima imaju skor 3-6 i pobednik će odmaći poslednjeplasiranom MZT Skoplju (2-8) dva koraka, dok će se nad poraženim nadviti opasnost ispadanja iz ABA lige, s obzirom na to da se takmičenje nalazi blizu polovine.

Megi je pobeda potrebna i zato što je prethodnih nedelja retko imala razloga za zadovoljstvo svojom igrom i rezultatima. Dejan Milojević i njegovi izabranici su posle početnih 2-1 slavili još samo jednom, a tri od pet poraza u tom periodu doživeli su na domaćem parketu.

– Očekuje nas izuzetno bitan meč protiv Zadra, koji je kvalitetna ekipa sa nekoliko vrlo iskusnih igrača. Pauzu zbog kvalifikacija za Svetski kup smo iskoristili da pojačamo treninge kako bismo ispravili neke greške sa utakmica. Za pobedu nad Zadrom biće potrebna pre svega dobra energija u igri i agresivna odbrana. ako uspemo da nametnemo naš ritam, verujem da ćemo doći do pobede koja bi nam puno značila u daljoj borbi za što bolji plasman – izjavio je Milojević.

Kao i do sada, van stroja su Nikola Mišković i Ognjen Čarapić.

Međusobni skor je 6:2 u korist Mege, koja je poslednji meč, prošle zime u Sremskoj Mitrovici, dobila rezultatom 92:75.

KATEGORIJE