Vilijams-Gos novi “plej” Partizana!

Doskorašnji plejmejker univerziteta Gonzaga, aktuelnog vicešampiona NCAA lige, Najdžel Vilijams-Gos (22, 191) potpisao je dvogodišnji ugovor sa Partizanom!

Crno-beli su do 55. pika na ovogodišnjem NBA draftu (izabrala ga Juta) došli nekoliko dana nakon što je ranije angažovanom Amerikancu Ijenu Bejkeru napukla potkolenica i “osudila” ga na višenedeljnu pauzu, a nezvanično se pominje i mogućnost raskida ugovora.

Vilijam-Gos je ovog leta bio nuđen i Crvenoj zvezdi, ali se na kraju obreo u taboru “večitog” rivala i imaće priliku da se dodatno afirmiše kroz mečeve ABA lige i Evrokupa.

On je u sezoni 2016/17 na Gonzagi imao učinak od 16,8 poena, 6,0 skokova i 4,7 asistencija po utakmici. “Buldozi” su se prvi put u 110 godina dugoj istoriji košarkaške sekcije našli u borbi za titulu, ali je bolja od njih u finalu bila Severna Karolina – 71:65.

Prve dve studentske sezone proveo je na Univerzitetu Vašington, ali je leta 2015. odlučio da promeni sredinu. Pošto po NCAA pravilima, ukoliko se igrač odluči da ode na fakultet iz iste divizije, mora da igrački pauzira jednu godinu, Vilijams-Gos u sezoni 2015/16 nije upisao nijedan takmičarski meč za Gonzagu.

Vilijams-Gosa, koji je odigrao za Jutu sedam utakmica na Letnjoj ligi, s prosekom od 4,4 poena, 2,1 skokova i 3,4 asistencije, bolji poznavaoci košarke sećaju se sa Svetskog prvenstva U19 u Pragu 2013. godine, kada je bio član zlatne generacije SAD.

Srbija je tada ovojila srebro sa skorom 7-2, a oba poraza, prvo u grupi, zatim i u finalu, naneli su joj Gos i saigrači. Sa 15 poena, on je u finalu bio drugi najbolji strelac Amerikanaca.

KATEGORIJE