VIVES MENJA LJULJA

Selektor Španije Serđo Skariolo odlučio je plejmejker Valensije Giljem Vives zameni Serhija Ljulja, koji je u pripremnoj utakmici protiv Belgije prošle srede pokidao prednje ukrštene ligament kolena.

Španski mediji pišu da se italijanski stručnjak odlučio za taj potez jer je Vives sa ekipom od početka priprema, kao Ćavi Rabaseda i Sebas Saiz, ali da će druga dvojica biti prekobrojni

Vives je prošle sezone u ACB ligi za samo 14 minuta po utakmici imao prosek od 5 poena i 2 asistencije, ali uz sjajan procenat šuta za tri poena od 40 odsto. Uz istu minutažu u Evrokupu u kojem je Valensija bila na nekoliko minuta do trofeja, beležio je 3,7 poena i 2,6 asistencija po meču, s nešto skromini9jm procentima uspešnosti iza linije za tri poena – 33 odsto.

Ukoliko se ove pretpostavke medija sa Pirineja ispostave kao tačne evropski šampioni će na Evrobasketu igrati u sastavu: Riki Rubio, Serhio Rodrigez, Giljem Vives, Huan Karlos Navaro, Aleks Abrines, Đoan Sastre, Fernando San Emeterio, Huančo Ernangomez, Pjer Oriola, Pau Gasol, Vili Ernangomez i Mark Gasol.

KATEGORIJE