Vučević odmarao, Crna Gora izgubila!

Brazil i Crna Gora igraće 3. septembra u Nanjingu, u drugom kolu takmičenja po grupama na Svetskom prvenstvu. I nema dileme da su Aleksandar Petrović i Zvezdan Mitrović nešto čuvali i za taj meč. Recimo – selektor Crne Gore je odlučio da ovaj meč preskoči prva zvezda tima – Nikola Vučević.

Ali, ovaj koji su odigrali na turniru u Lionu, pripao je Brazilcima. Tim koji sa klupe predvodi iskusni hrvatski stručnjak, od starta je nametnuo ritam, već posle prvog perioda imao 13 poena prednosti (25:12) i do kraja je održavao: Brazil – Crna Gora 80:69 (25:12, 21:20, 14:17, 20:20)

Brazil su ka pobedi vodili Vitor Benite koji je posebno bio raspložen u šutu za tri poena – ubaco je četiri trojke, iz pet pokušaja, ukupno 21 poen. Raspoložen je bio i veteran Andreas Varežao – 18 poena, 16 skokova, kao i Aleks Garsija koji je brojao do 13.

Crnogorce je predvodio Milko Bjelica sa 15 poena i 4 skoka, Petar Popović i Nemanja Radović su dodali po 10.

Ovo je treći poraz Crne Gore na turniru u Lionu, Sokolovi su prethodno izgubili od Francuske i Argentine. Za 20. avgust zakazan je put u Kinu, gde će od 23. do 27. igrati na turniru sa Iranom, Nigerijom i Poljskom.

Rivali Crne Gore na Svetskom prvenstvu su Grčka, Novi Zeland i Brazil.

KATEGORIJE