Vučević: Prvo ugovor, pa odluka o reprezentaciji

Nikola Vučević je sjajnim partijama za Orlando u ovoj sezoni dodirnuo zvezde. Zapravo na ol-star meču u Šarlotu, postao je verifikovana NBA zvezda, prva iz Crne Gore.

– Bilo mi je drago da upoznam sve ostale NBA zvezde i druge igrače van terena, vidim kakvi su i kako se ponašaju. To je više kao neki šou, ali sam događaj stvarno sjajan i meni je bilo posebno drago što sam bio u ekipi sa Dirk Novickim, mojim idolol još od kad sam imao 10, 12 godina. Bilo mi je drago da igram sa njim. To je verovatno bio njegov poslednji Ol-star, pa je bilo jedno lepo iskustvo – rekao je Vučević za “Glas Amerike”.

U sedmoj sezoni u dresu Orlanda, s prosekom od 20,6 poena i 12 skokova je lider tima.

– Stvarno sam zadovoljan, od početka dobro igram i imam kontinuitet tokom čitave sezone. Mislim da je u tome mnogo pomogao novi trener, koji je uspostavio sistem koji meni odgovara i dobro sam se snašao u tome. Što se tiče ekipe, bilo je uspona i padova, bolje je nego prošle sezone, ali poslednjih nekoliko utakmica nismo na nivou na kojem bi trebalo da budemo za ovaj period godine i da bi uspeli da sezonu završimo na pravi način. Na nama je da pronađemo pravu formu i izborimo plej-of.

Centru Orlanda na kraju sezone ističe ugovor. Postaje slobodan igrač, a prema pisanju američkih medija, za njega je zainteresovan Dalas…

– U ovom trenutku, ne mogu nikako da na to utičem. Pregovori počinju tek prvog jula, pa ne volim da sada razmišljam o tome. Oduzimalo bi mi pažnju od onog što je sad bitno, a to je da se fokusiram na igru i pomognem ekipi da bude što bolja i da ostvari što više pobeda. Pitali su me o tome više puta tokom sezone, ali mi je drago što sam to ostavio po strani, jer bi mi samo smetalo. Ne bih mogao da igram opušteno. Kad dođe vreme, onda ću se tome posvetiti. Videćemo kakvi su planovi Orlanda, da li oni razmišljaju na isti način kao ja, da li ćemo se dogovoriti. Za sada je prerano pričati o tome.

Vučević komentarisao i istorijski, prvi plasman crnogorske košarkaške reprezentacije na Svetski kup.

– Prvi put u istoriji. Ogroman uspeh. Crna Gora je mala zemlja, sa samo 650 hiljada stanovnika i realno nema uslove koje imaju neke od zemalja protiv kojih je igrala u kvalifikacijama. Samo to što se kvalifikovala je veliki uspeh i svaka čast momcima koji su izneli kvalifikacije i bilo je lepo gledati. Stvarno drago zbog njih.

Na pitanje da li će igrati u kini, Vučević nije mogao da da odgovor.

– Još ne znam, jer mi ugovor ističe u julu i moram prvo to da rešim pa ću onda doneti odluku. Ne želim mnogo unapred da razmišljam o tome.

Za centra Orlanda ova sezona je bila posebna i na porodičnom planu. Pre tri meseca je dobio sina.

– Iskreno, najviše volim kad sam kući sa suprugom (Nokoletom) i sinom (Filipom). Uživam u tome da gledam kako raste i da budemo nas troje zajedno. To mi pomaže, donosi mi mir kod kuće. Bez obzira kako da odigram utakmicu, dobro ili loše, dođem kući, budem sa njima i ne razmišljam o tome. Baš mi je donelo neki lep balans, da mogu da stavim košarku po strani i odem kući i uživam sa njima. Uživam kao roditelj, moram da priznam da je meni lakše nego ženi, jer mora više oko njega da radi, ali je stvarno jedna lepa stvar.

KATEGORIJE