Za Kazinsa su dueli sa Jokićem nešto lično

U talenat Demarkusa Kazinsa niko nikada nije sumnjao. Snaga, puta umeće, puta meka ruka… To ga je činilo jednim od najboljih centara lige do povrede. Sada se više priča o drugim peticama, što „Bugiju“, očigledno, smeta. Bilo je evidentno da nekadašnji igrač Sakramenta i Nju Orleansa igra sa drugačijom motivacijom, što se videlo i u nekim potezima i izjavama lišenih poštovanja prema rivalu.

Potvrdio je to i Drejmond Grin, Kazinsov saigrač, posle izvanredne predstave koju je centar Voriorsa prikazao protiv Nikole Jokića.

– Vratio mi je osmeh na lice – pričao je Grin. – Slušao sam ga šta priča, ali je i prešao s reči na dela. Dominirao je u tim duelima u poslednjim mečevima. To je lepo videti. On ide na svakoga za koga su, posle njegove povrede, pričali da je bolji od Kazinsa. Ide na njih. U pitanju je nešto lično za njega, a kada na sve to dodamo i Bugijev talenat, to je onda nešto specijalno.

Stiv Ker je imao nešto drugačije, blaže objašnjenje, zaustavljanja Jokića na samo deset poena u ovom meču.

– Kao prvo, mislim da je to samo bilo njegovo loše veče. Ali, očigledno nije ni lako igrati protiv Demarkusa. Jokić je izvanredan igrač, toliko je sposoban da moraš da ga napadneš, ne smeš mu dopustiti da kontroliše utakmicu. Uradili smo dobar posao kada je u pitanju agresivnost na njemu. Ali, to ne znači da će upaliti i u narednom meču.

KATEGORIJE