Zagorac: Lep izazov i velika prilika

Rade Zagorac je završio formalnosti u Sevilji i spremno se zaputio tamo gde je najbolji. Na parket, sa loptom… Betis nema nijednu pobedu u prvih devet kola, zbog čega je i stiglo pojačanje u vidu momka koji je trebalo naredne dve godine da provede u NBA ligi, ali je spletom okolnosti završio u Španiji.

– Bio sam prilično iznenađen kada sam video tabelu. Tim je još uvek bez pobede, ali ne sumnjam da ćemo se popraviti kako vreme bude prolazilo i da ćemo igrati bolje. Kada vidite kvalitet koji ovaj tim poseduje, samo je pitanje vremena kada će da pobeđuje – poručio je Zagorac koji je prethodnih dana bio dovođen u jasnu vezu sa Partizanom, ali je ipak odlučeno da karijeru nastavi u inostranstvu.

– Srećan sam što sam ovde, čuo sam mnogo toga o timu. Nekoliko mojih bliskih prijatelja je igralo u Sevilji pre nekoliko godina i rekli su mi lepe stvari o ekipi i gradu, što mi je bilo dovoljno da prihvatim ponudu kada je stigla. Igrao sam ceo život u Srbiji, a onda sam otišao u SAD. To je bio prvi put da menjam tim i napuštam zemlju. Ovo je dobar izazov i lepa prilika da vidim kako je igrati za ozbiljan tim – istakao je Rade Zagorac.

Zagorac je potpisao ugovor do kraja sezone 2018/2019 a očekuje se debi na vrućem gostovanju Tenerifama.

– Sa mojom visinom mogu da pokrivam više pozicija, od dvojke do četvorke. Osim košgeterskog učinka, volim da uključim što više saigrača u ritam, da pokušam od njih da napravim bolje igrače.

KATEGORIJE