ZVANIČNO: ŠTIMAC U EFESU

Centar reprezentacije Srbije Vladimir Štimac sledeće sezone igraće za Anadolu Efes. Igrač koji je tokom 2016-17. sa velikim uspehom branio boje Bešiktaša potpisao je ugovor na 1+1 sa klubom iz Istanbula.

Štimac je prošle sezone imao odličan prosek od 13.9 poena i 9.6 skokova po meču (najbolji u ligi Turska), a tokom karijere igrao je za brojne klubove.

Počeo je u Beovuku, zatim je bio u litavnoskom Žalgirusu, pa u Letoniji gde je igrao za Valmeiru. Usledio je prvi od dva dolaska u Crvenu zvezdu i odlazak u češki Nimburk. Prvi klub u Turskoj za koji je Štimac igrao bio je Olin, a dobre igre u Jedrenu preporučile su ga Banvitu. Na veliku scenu se vratio u dresu Bajerna iz Minhena. Španija je bila sledeća destinacija Štimca. Prvo je igrao za Unikahu iz Malage, a onda i za Estudijantes. Tokom sezone 2015-16. iz redova madridskih “studenata” ponovo je došao u njegovu Crvenu zvezdu. Sa crveno-belima je osvojio ABA ligu, što mu je bila prva šampionska titula od 2011. godine kada je sa Nimburkom bio najbolji u Češkoj. Sa reprezentacijom Srbije novi centar Anadolu Efesa je osvojio srebrne medalje na Svetskom prvenstvu 2014. i Olimpijskim igrama 2016. godine.

Tokom ovog leta Anadolu Efes je pojačao redove dovođenjem Simona, Adamsa, Leda, Motuma i Mekoluma, a ugovori su produženi sa Braunom i Batukom.

KATEGORIJE