Zvezda isplatila Mekela

Crvena zvezda mts saopštila je da je uplatila poslednju ratu duga prema izraelskom igraču Galu Mekelu i zatražila od FIBA da ukloni zabranu registrovanja novih igrača, koju joj je izrekao Arbitražni tribunal.

“Zvezda obaveštava javnost, ali i čelnike FIBA, da je u sredu 26. jula 2017. godine isplatio i poslednji deo duga izraelskom igraču Galu Mekelu. Ovim je uklonjena i poslednja prepreka da se aktuelnom šampionu ABA i KLS lige i jedinom predstavniku Srbije u Evroligi, skine BAT zabrana”.

Crveno-beli zameraju FIBA na ignorisanju “brojnih nepravilnosti i nelogičnosti” prilikom Mekelovog raskida ugovora u decembru 2015. i prelaska u Makabi, a uz to “pojedince iz FIBA koji sebe vole da nazivaju i ‘velikim Zvezdašima'” optužuju da su “koristeći svoje pozicije, učinili sve da nam još više otežaju položaj”.

“Zato sada kada je formalno otklonjena i poslednja prepreka, obaveštavamo čelnike FIBA da isto tako, kao kada su nam uvodili BAT, budu kreativni i ekspeditivni, i nađu načina da nam uklone zabranu dovođenja igrača do kraja srede 26. jula 2017”.

KATEGORIJE