Zvezda izbegava zamku Reala

Četvrtak, 7. novembar. Štark arena, 19 časova. Crvena zvezda mts – Real Madrid. Prvi duel dva tima ove sezone, deveti u istroiji dva kluba. Sa Malog Kalemegdana najavljuju spektakl.

Crveno-beli u ovaj meč ulaze u dobroj formi – posle dve pobede, nad ekipama Himkija i Cibone. Sa druge strane, ekipa Reala koja je vrlo često igrala u Beogradu, vraća se u Srbiju na svoju prvu utakmicu u “Štark Areni” nakon osvojene Evrolige 2018.godine kada je u finalu pobedila Fenerbahče 85:80.

Trener Crvene zvezde mts Andrija Gavrilović, u najavi utakmice je rekao:

– Dobro znamo šta znači ime Reala – najveći mogući brend i ekipa koja bez obzira na formu uvek ima najviše ciljeve u svakoj sezoni. Izašli su iz težeg perioda pobedom u prošlom kolu Evrolige, ali izuzetno je važno da kontrolišemo utakmicu jer je njihov stil igre dobro poznat. Izuzetno brza igra, sa puno šuteva za tri poena. Zato nam je potrebna izuzetno velika koncentracija kako ne bi upali u zamku brze košarke.

Želeo je da napomene još jednu stvar :
– Naši navijači su nam mnogo pomogli u prethodnim utakmicama. Gde god da igramo da li je “Štark Arena” ili hala “Aleksandar Nikolić” mi to čujemo, reagujemo na to, mnogo nam znači u svakoj utakmici, posebno ovakvoj protiv protivnika ovog renomea – rekao je trener crveno-belih, koji će spisak 12 igrača koji će istrčati na parket Arene odrediti na dan utakmice.

Ognjen Dobrić očekuje još jedna velika utakmica u Areni, protiv ekipe i kluba za koji se zna šta predstavlja u evropskoj košarci.
– Ekipa Reala nije pretrpela velike izmene u odnosu na prošlu sezonu, ali i dalje imaju veliki kvalitet, dobro se poznaju, uigrani su, igraju izuzetno brzo. Uz sve to, znaju se ciljevi takvog kluba u svakoj sezoni. Polako hvatamo ritam, zabeležili smo dve izuzetno važne pobede, a utakmica sa Realom je sama po sebi nešto više i još veći izazov. Moramo da odigramo odličnu utakmicu, da se držimo dogovora iz svlačionice, da budemo čvrsti u odbrani, a uz punu Arenu I podršku naših navijača uz ogromnu energiju na terenu i sa tribina, verujem da imamo našu šansu.

KATEGORIJE