ZVEZDA: POTPISALI I JANKOVIĆ I JOVANOVIĆ

Crvena zvezda angažovala je u subotu dvojicu igrača na pozicijama krilnog centra i centra. Reč je o Nikoli Jovanoviću i Stefanu Jankoviću koji su potpisali trogodišnje ugovore sa crveno-belima.

Nikola Jovanović je dete Crvene zvezde u kojoj je prošao sve mlađe selekcije, pre odlaska u SAD. Rođen je i odrastao u Beogradu, visok je 211 centimetara, težak je 109 kilograma, i igra na pozicijama krilnog centra i centra. Jovanović se još kao mlađi junior (2012. godine) otisnuo u SAD gde je prvo nastupao za srednju školu u Džeksonvilu na Florodi, a zatim je usledila selidba na čuveni koledž “USC” gde je tokom trogodišnje karijere postao standardni prvotimac i tek jedan od 36 igrača u istoriji tog koledža koji je ubacio više do 1000 poena. Za NBA ugovor borio se kroz letnju ligu u dresovima Detroita i LA Lejkersa, a za Pistonse je i nastupao u nekoliko utakmica, kasnije i za njihov razvojni tim Grand Rapids.

I kanadski krilni centar srpskog porekla, Stefan Janković dolazi u Crvenu zvezdu iz SAD. Janković je rođen 4. avgusta 1993. godine u Beogradu, visok je 211 centimetara i težak 107 kilograma. Svoje košarkaško ime je gradio tokom univerzitetskih dana u Sjedinjenim Američkim Državama, u koje je došao iz Kanade u koju se preselio sa porodicom još 1997. godine. Janković je prvo nastupao za Univerzitet “Mizuri”, ali je izvanredan napredak ostvario selidbom na Univerzitet “Havaji” gde je u sezoni 2015/2016 ubacivao skoro 16 poena uz 7 skokova i blokadu po meču. Ti nastupi doneli su mu titulu igrača godine “Big West” konferencije. Kroz letnju ligu, izborio se za ugovor sa Majamijem, a prošlu sezonu proveo je u NBDL klubovima “Su Fols” i “Iri Bejhoks”

KATEGORIJE