Zvezda u Atini “simulira” novu sezonu

Košarkaši Crvene zvezde mts otputovali u Atinu gde će u naredna četiri dana odigrati tri jake pripremne utakmice sa ekipama Olimpijakosa i Peristerija.

Trener Milan Tomić imaće za ove, poslednje provere pred put u Zagreb na Superkup ABA lige nekompletan sastav, pošto je zbog lakše povrede u Beogradu ostao kapiten Branko Lazić, senegalski reprezentativac Muhamed Faje je dobio produženi odmor nakon učešća na Svetskom prvenstvu, dok centar Ognjen Kuzmić i dalje čeka dozvolu lekara da se postepeno uključuje u treninge ekipe.

Crveno-beli će nakon puta i odmora, prvi trening u dvorani „Mira i prijateljstva” odraditi u ponedeljak uveče u vreme odigravanja prve zatvorene trening utakmice koja je na programu u utorak u Pireju.

Sledeći test je duel sa Peristerijem, u četvrtak od 19 časova, a već u petak od 21 sat crveno-beli igraju novu utakmicu sa Olimpijakosom koja će biti otvorena za javnost i biće poslednja i najjača provera za ekipu Crvene zvezde mts pred put u Zagreb na Superkup ABA lige i start nove sezone.

Milan Tomić, trener crveno-belih košarkaša, pred put u Grčku je rekao:

– Putujemo u Atinu, gde ćemo uostalom i otvoriti novu sezonu Evrolige početkom oktobra. Poslednja je faza priprema i očekuju nas dobre provere, da vidimo gde smo, šta je dobro, šta treba da se koriguje. Idemo bez Branka Lazića koji ima lakšu povredu i ne želimo ništa da rizikujemo, ostaju i Faje i Kuzmić, svi ostali igrači su spremni. Biće to dobre, jake utakmice za nas u trenutku kada ulazimo u finiš priprema koje smo počeli podsećam, pre nepunih mesec dana, 19.avgusta okupljanjem u Beogradu. Takođe, igramo tri utakmice u četiri dana, što je neki ritam koji nas očekuje u takmičarskoj sezoni koja uskoro počinje.

Ekipa Crvene zvezde mts vraća se u Beograd u subotu u popodnevnim časovima, put u Zagreb je planiran za  25.septembar. Prva takmičarska utakmica u novoj sezoni je duel sa Primorskom Sikst u dvorani „Dražen Petrović” dan kasnije.

FOTO: KK Crvena zvezda

KATEGORIJE